>>> SCHERZINGER      >>> ARGAL     >>> LANDIA     >>> ALLTECH     >>> HUS      >>> PCM        >>> tillbehör, modertankar, komponenter

             
 
 

 

CENTRIFUGALPUMPAR
LUFTDRIVNA MEMBRANPUMPAR 
 
 
 
ARGAL
generell katalog
 
Argal har tillverkat horisontella och vertikala centrifugalpumpar i termoplaster. Pumparna finns i många olika utföranden och material, termoplaster och gjutna med eller fyllda med olika typer av fiber för att förstärka grundmaterialet.
Pumparna finns med axeltätningar, enkla, dubbla spolade och icke spolade. För att spara utrymme finns olika varianter med motor och pump flänsmonterade till varandra.
Magnetdrivna pumpar är en mycket viktig del i pumpprogrammet för med denna konstruktion erhåller man en pump utan axeltätningar. Endast statiska tätningar finns vilket säkeställer täta pumpar utan dynamisk tätning mot atmosfär. De är framtagna
för att motsvara de krav som ställs av kemiska och pharmaceutiska industrier och passar för miljöapplikationer, ytbehandlingsindustri, industritvätt och kan hantera all användning av kraftigt korrosiva medier.

  INFOBLAD...

 
 
 
  ARGAL
serie FRONTIERA
 

Argal har tillverkat horisontella och vertikala centrifugalpumpar i termoplaster. Denna katalog ger er nya FRONTIERA serien av kemikaliepumpar.De är framtagna för att motsvara de krav som ställs av kemiska och pharmaceutiska industrier och passar för miljöapplikationer, ytbehandlingsindustri, industritvätt och kan hantera all användning av kraftigt korrosiva medier.

  INFOBLAD...


 
 
 
  ARGAL
serie KGK vertikala sumppumpar
 

ARGAL serie KGK pumpar är centrifugalpumpar avsedda för vertikal installation. De har rör och pumphus nedsänkt i mediet, eget mekaniskt stöd och motor monterad ovanför det pumpade mediet. Inga metalliska delar kommer i kontakt med vätskan och inga skruvar eller bultar är nedsänkta i vätskan.
Under normala driftförhållanden förutses inget behov av mekaniskt tätningssystem för att förhindra läckage av vätska eftersom man har förutsett ångtätning. Konstruerade för att pumpa korrosiva medier har de beräknats in i minsta detalj för att ge långa drifttider och god effektivitet.

  INFOBLAD...

 
 
 
  ARGAL
serie SATURN
 

Seria Argal pumpar med den nya Saturn är en-stegs centrifugalpumpar i överensstämmelse med ANSI/ASME B73.1. regelverk. Dessa pumpar tillverkas i fiberarmerad polyester(FRP) och behöver inget skal eller förstärkning för att förstärka strukturen. Speciell design och materialets inre styrka ger dessa pumpar mekaniska egenskaper jämförbart med pumpar av de flesta metaller. Genom att använda olika blandningar av epoxy-vinyl-ester-hartser utökas spektrat av dessa pumpars kemiska resistens som är adekvat och resistent mot ett stort antal korrosiva och moderat abrasiva medier. Saturn pump är tekniska och ekonomiska alternativ till metallisska pumpar tillverkade av speciella legeringar och kan effektivt användas i applikationer vid vattenrening, rening av municipala och industriella avloppsvatten samt vid många tillverkningsprocesser inom allmäna och kemiska industrier.


 
 
 
  ARGAL
serie MAGNETIC
 

TMR är de magnedrivna pumpar som har den patenterade "dubbel axiell självuppriktande funktionen" vilken även tillåter torrkörning med typ "R" konfiguration.

Kombinationen av lämpliga utvalda material och styrningen av impellern i förhållande till ett specifikt magnetfält eliminerarhelt all axiell friktion som ger upphov till skador beroende på torrkörning.

Drivmotorn kan monteras utan att pumpen behöver demonteras. ZMRC horisontella centrifugalpumpar är kortkopplade, i termoplastiska material , kraftigt konstruerade genom gjutprocessen . Strukturen är förstärkt genom fyllning med glasfiber.

 


 
 
 
  ARGAL
serie TMP OCH TMA
 

De självsugande magnetkopplade pumparna i TMA-serien symmetriska och kan pumpa mediet i båda riktningarna. De väl lämpade för kemiska medier med hög densitet och högt ångtryck.

Huvudegenskaper • Uppstart med tomma ledningar
• Snabb fyllning
• maximal sughöjd -5 meter. In/ut-lopp växlingsbart. SG upp till
2 kg/dm3. Ångtryck upp till 1 m H2O @ 45°C)
• Minimum NPSHa = 3 m (abs)
• IEC eller NEMA standardmotorer kan installeras Serie TMP är vidareutvecklade från tidigare AM-modeller och
är direktkopp-lade magnetdrivna pumpar i förstärkt ren termoplast med invändiga delar i keramik, HD-kolfiber samt FPM-elstomerer. Det är möjligt att pumpa i stort sett alla kemikalier vid låga och medeltemperaturer med alla umpar i GFR-PP (glasfiberförstärkt polypropylen) eller CFF-E-CTFE (Etylen, Klor-Trifluoro etylen, kolfiberfyldt).

  INFOBLAD...

 
 
 
ARGAL
serie TMB
 

“TMB” serie pumpar är Argal’s baspumpar, enstegs centrifugalpumpar och magnetdrivna. TMB serien omfattar 5 modeller och levererar från 15 upp till 70 l/min.

De är exceptionellt motståndskraftiga mot korrosion och är tillverkade helt av termoplaster med outstanding kemisk och mekanisk motståndskraft nämligen glasfiberförstärkt polypropylen GFR/PP).

Keramik för spindeln, förstärkt PTFE för lagren och FKM för o-ringar eller packningar är de material som används för detaljer i kontakt med det pumpade mediet.

  INFOBLAD...

ARGAL serie ZMA   ZM är pumpar där pumphuset är uppburet direkt av motorn. Dessa pumpar är optimala när det gäller att trasportera vätskor med en densitet upp till 1,8.
Tre olika motorstorlekar finns för varje modell. Impellern är öppen så det finns ingenting som motsäger pumpning av medier med fasta partiklar i suspension. ZMA är självsugande pumpar utan backventiler.Tack vare den speciella konstruktionen är de självfyllande efter en första fyllning med vätska. även vid tomma ledningar. Negativ sughöjd 5 m vattenpelare. Liksom för ZM serien finns 3 motoralternativ och pumparna har öppen impeller

  INFOBLAD...


ARGAL serie ZG   ARGAL ZGE pumparär en komplett serie centrifugalpumpar för kemisk processindustri byggda enligt ISO2858 (Din 24256- BS5257 - NFE 44121). Standardisering av pumpkurvor och framför allt de fysiska dimensionerna för pump, bottenplatta, kopplingar, axeltätningar medför den stora fördelen med utbytbarhet av pumpar och deras komponenter. KONSTRUKTION Centrifugalpump med enkel impeller, horisontellt tillopp, centrerat vertikalt utlopp uppåt. För maximal styrka är pumphus tillverkade av solitt material med rörkrafter absorberade av pumphusets metallflänsar. Som "Processpumpar" är de konstruerade för att acceptera komersiella standardtätningar. Yttre enkla eller interna dubbla med spolning(se: välj den rätta mekaniska tätningen). Lageraxeln är monterad i lager konstruerade för att ta upp alla dynamiska krafter från driftförhållandena. Pumparna är oljesmorda och lagringen är försedd med konstanthållning för oljenivån. Pump med drivenhet är monterade på en gemensam balkram och en spacerkoppling (Din 740) ger möjlighet att utnyttja fördelen med back-pull-outkonstruktionen och underhåll av pumpen utan att demontera rörledningarna.

  INFOBLAD...


ARGAL serie SONDA fatpumpar   Fatpumpar för pumpning av vanliga och aggresiva vätskor från fat eller andra behållare. Dessa pumpar kan förses med 230 volt elmotorer eller med pneumatiska motorer Överensstämmelse med ATEX 100 kan levereras.
Max. flöde upp till 250 l/min max tryckuppsättning upp till 25 mwc
Max viskositet från 500 till1200 mPas. Material i rör: PP, PVDF, ALU, SS rostfritt stål. Rörlängder: 700 – 1000 – 1200 mm
Max drifttemperatur: 40°C ( PP ) – 60° C ( PVDF –ALU – SS )

ARGAL serie MPP luftdrivna membranpumpar   MPP luftdrivna membranpumpar, volumetrisk typ, är självsugande och okänsliga för torrkörning. De är lämpliga för att pumpa viskösa, abrasiva vätskor med eller utan fasta partiklar i suspension och finns i storlekar från ¼” upp till 3”. flödet från pumpen kontrolleras enkelt genom att justera flödet av tryckluft till pumpen. Dessa pumpar används ofta i explosiva, brandfarliga miljöer och är i den närmaste underhållsfria. Pumparna finnns i olika materialkombinationer PP - PVDF - Aluminium - Stainless Steel.
Max kapacitet upp till ca 950 l/min.
 
 

                                      Nks-kemipumpar ab  ·  Box 10012, 434 21 KUNGSBACKA   ·  Tel 0300-70105  ·  E-post: nks.kemipumpar@swipnet.se